sportról női szemmel

sportról női szemmel

Divatbemutató vagy futball mérkőzés?

2017. november 19. - sportrolnoiszemmel

Előző írásomban a magyar futballról esett szó, úgyhogy most elkalandozunk a nagyvilágba. 
Be kell vallani a divat igazán fontos dolog a 21. században. Manapság a külsőségek kerültek előtérbe és az embert igen is az alapján ítélik meg, miként van felöltözve. De vajon mennyire jó az, ha a sport is erről szól?

Ma már például egyetlen focista se bízza a véletlenre a kinézetét és azt, hogy hogyan jelenik meg a pályán. Mintha a szövetségi kapitány előírná nekik, hogy nem nézhetnek ki akárhogy, vagy prémiumot kapnának azért, hogy ki tudja olykor-olykor meghökkenteni kinézetével a nézőket. Tökéletes megjelenésük néha már zavarbaejtő és sokszor olyan, mintha ők se tudnák eldönteni, hogy a párizsi divathét "backstagéből" vagy a futballpálya öltözőjéből jönnének elő.
Alig van olyan focista, aki ne menne ki hajzselé nélül a pályára (tisztelet a kivételnek). Jelentősen fellendülhetett az utóbbi időben a "hajzselé-hajlakk ipar". A játékosok haja minimum a félidőig bírja, akármennyit is rohangálnak, vagy produkálnak műeséseket. Így ezen kozmetikai szerekre igencsak szükség van.
Ez alól természetesen kivétel a mostanában szintén divatos, bár szerintem kevésbé ízléses "férfikonty".

135938_640.jpg

Örökérvényű lehet az az igazság, hogy az a játékos, aki a játékával nem tudja felhívni magára a figyelmet gyakrabban "rejtőzködik" extravagáns külsőségek mögé, hogy így maradjon meg az emberek emlékezetében. Természetesen kivételek mindig vannak. Az alábbi képeken látható focistáknál inkább az a jelenség figylehető meg, hogy próbálnak minél gyakrabban stílust váltani, hiszen ez eggyel több okot adhat a címlapra kerüléshez. 
"Mindig van új a nap alatt", legutóbb például a hidrogénszőkére festett haj terjedt el kedvenceink körében.

maxresdefault.jpg

 Emellett más extrém színárnyalatok és a szofisztikált melírcsíkok sem elhanyagolhatóak. 
Az új frizuratrendek jelentős mértékben befolyásolják a férfiak hajviseletét. Megfigyelhető, hogy ha valamelyik sztárfocista megjelenik egy új stílusú hajjal, akkor kortól függetlenül az emberek elkezdik követni ezt a fajta divatot. 

img_6091.jpg

A hajviselet mellett megemlítendőek még a mostanában egyre népszerűbb szakálltrendek is. Természetesen itt sem mindegy a fazon és mindenféle "alakzattal' (kör, négyzet, téglalap, rombusz...) találkozhatunk. Főleg, mióta külön kapható sampon, fésű és még vax is a szakállra, nem kell egy percig se aggódniuk azért, hogy nem fog úgy állni az arcszőrzetük ahogy szeretnék. 

img_6077.JPG

 

A labdarúgás nyílván sosem csak egy sport volt, hanem egy üzlet is, ami mára már kiemelkedő szerepet tölt be. 
Így jön képbe például a cipő és a mez. Egy adott márkának a legjobb reklám, ha kiválasztják a megfelelő játékost aki, aztán az ő cipőjükben szaladgál fel-le a pályán. Így nagy eséllyel sikerül kellő népszerűséget szerezni az adott terméknek. Folyamatos  technológiai és marketing fejlesztéseket visznek végbe, így a futballisták mindenféle lehetetlen, olykor például neonszínben pompázó, személyre szabott cipőt kapnak. 
Némelyik pedig olyan színösszeállításban is látható, hogy még a női osztályon is megállnák a helyüket.
img_6082_1.jpg

A színek kavalkádja a mezeken is megfigyelhető és a szokásos színek mellett, mindig megpróbálnak valami új felé is nyitni. Példának okáért megemlíteném a Barcelonát, akik folyamatosan kísérleteznek a színesebbnél-színesebb  összeállításokkal. Természetesen figyelembe véve az épp aktuális divatszíneket. 
Itthon az MTK-nál figyelhető meg az, hogy minden mezükön más az elrendezése a kék-fehér csíkoknak. Reméljük egyszer sikerül megtalálniuk a legmegfelelőbb összeálltítást és ezzel együtt sikerül az NB1-be is visszakerülniük.

 

barcelona_2016-17_kits_leaked.jpg

Természetesen a hajviselet mellett, a tetoválás is napjaink meghatározó divat-trendje, de úgy gondolom ebben az esetben,  a "kevesebb néha több" elve megfontolandó lenne a sportolók körében is, főként a pályán, ahol a kinézetük helyett, a minél jobb teljesítményükkel kellene felhívniuk magukra a figyelmet.

Ne feledjük a foci első sorban sport és nem divat.

süti beállítások módosítása